![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgBOd0KvsjtRtLiif53PozLab2fSXztlqvyXvHdLxvU2FKZEOZEIxsZAl-sMDfyshzzIdTIVzeARAwf5U5uRsxR3hHdq3bt9a_HwrGOa4dioOP4o_h5MOxLO94SumHIdb8KmEMygON6dvY/s320/Picture+3955.jpg)
7 l kooritud, südamikest puhastatud õunatükke (võivad üsna suured olla)
1,5 l puhastatud ilma kobarateta arooniamarju
1,5 dl puhastatud, ilma kobarateta pihlakaid
3 dl vett
Kui kasutada metsikut pihlakat, tuleks seda enne hoida üle öö sügavkülmas, külmumine vähendab mõrkjat maitset.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi73Uh7Mgd5f6DTUX3BrwK1AxXrsDYxw2GnCBli1ei4LUEJEs-DeM__DZkNdq4asVpPwjCrltERT694d64fsX4PBJGwhwkL58pSwHQoqsn_4GsXJZf8UGfvE16yoOtjz4gzlVI4u3-2Ik0/s320/Picture+3952.jpg)
Saadud segule lisada suhkrut. Minul jäi peale keetmist potti umbes 4 l moosisegu, millele lisasin kokku 1,2 kg suhkrut ehk 300 g liitri kohta. Keetsin koos umbes pool tundi, eemaldasin vahu ja sulgesin õhukindlalt puhastesse purkidesse.
See veidi hapukas-mõrkjas moos sobib väga hästi prae lisandiks, eriti jõuluprae ja verivorstide juurde.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar