neljapäev, 2. august 2007

Karusmarja-õunapüree

Võtsin võrdse koguse magusate õunte tükke (martsipan) ja punaste ja roheliste karusmarjade segu.

Karusmarjad panin koos varte ja õienupsudega, õunad lõikasin koos koorega neljaks, eemaldasin ussitanud kohad, mädaplekid ja südamiku. Panin koos keema. Suure poti kohta lisasin 1 dl vett. Alguses kuni vedeliku eraldumiseni segasin korralikult, hiljem keeb rahulikult ise, ilma et põhja keeks.

Kui õunad ja karusmarjad on pehmeks keenud (umbes 1 tund), ajada nad läbi sõela. Mina kasutan selleks köögikombaini püreetegijat.

Saadud püree mõõtsin liitrites ära ja liitri kohta lisasin 300 grammi suhkrut. Keetsin suhkruga umbes 10 minutit, eemaldasin vahu ja sulgesin õhukindlalt purkidesse.

Püreel oli õunapüree kreemikus ja karusmarja vängus.

Nüüd mul on eri värvitoonides moose:)

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails