pühapäev, 5. august 2007

Marineeritud porgandid


Porgandipeenra harvendamisest tulnud väikeseid porgandeid nähes tulid mulle silme ette poes müüdavad väikesed porgandid ja mõtlesin, et miks mitte proovida ise neid marineerida, kena prae lisandiks kasutada.
Leidsin ühest hoidiste raamatust ka retsepti. Maitse ja säilivuse kohta ei oska midagi öelda, eks ole hiljem näha.
Porgandid keeta poolpehmeks ja panna purkidesse. Retseptis olid küll tükeldatud porgandid. Kuna minu porgandid olid hästi peenikesed ja noored, arvasin, et ehk pole vaja neid eelnevalt keeta ja nii ma jätsingi keetmata, võib-olla oli see viga.
Porgandite peale purkidesse valasin eelnevalt keedetud marinaadi:
0,5 l vett
1 tl soola
1 dessertlusikas äädikat (lisatakse lõpus kui soolaga vesi on keema läinud)
Purkidele panin peale kaaned, lihtsalt katteks, ei keeranud kinni. Kuumutasin marinaadiga täidetud purke potis kuumas vees 30 minutit. Purgid peaksid 3/4 ulatuses olema vees. Poti põhja panin eelnevalt riide.
Peale kuumutamise aega keerasin purgikaaned kinni.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Hei!

Nüüd on aasta möödas.

Kuidas need ilma keetmata tehtud marineeritud porgandid säilisid?

Ssille ütles ...

Säilisid hästi ja olid päris head, mõnusad krõmpsud, aga mitte päris toore porgandi kõvadused.

Päike ütles ...

Ka pooleliitrite purgide täitmiseks oli see marinaadi kogus antud?

Related Posts with Thumbnails