Tagasihoidliku välimusega, aga väga maitsev ja lahja kook. Retsept on võetud "Õunakookide" raamatust.
500 g kohupiima
1,5 dl maitsestamata jogurtit või hapukoort
0,5 l köögikombainis purustatud õunu (kasutasin Valgeid klaare, jäi peaaegu moosi välimusega)
1 tl küpsetuspulbrit
1,5 dl mannat
1 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
4 muna
Sega kuivained omavahel ja lisa need kohupiima-jogurtisegule, lisa munakollased ja õunad (retseptis olid riivitud õunad). Lõpuks lisa kõvaks vahuks vahustatud munavalged.
Sega kuivained omavahel ja lisa need kohupiima-jogurtisegule, lisa munakollased ja õunad (retseptis olid riivitud õunad). Lõpuks lisa kõvaks vahuks vahustatud munavalged.
Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse koogivormi ja küpseta eelsoojendatud 200 kraadises ahjus keskmises vahes umbes 40 minutit. Mina panin poole küpsetamise aja pealt kui mõne koha pealt oli pruun, kuumuse 175 kraadi peale ja küpsetasin edasi madalamal temperatuuril, et pealt liiga tumedaks ei läheks.
Kook on mõeldud lusikaga või kahvliga söömiseks, käest söömiseks on liiga pehme.
3 kommentaari:
Sille, olen seda "mannakooki" mitu korda teinud ja mul küpseb küll nii 'kõvaks', et jahtunult saab noaga ilusaid teravaid viile lõigata ja näppude vahelt süüa, kui peaks isu olema. Ilmselt peaksid veidi pikemalt küpsetama. Soojalt süües on koogikahvel tõesti abiks.
Aga kook on muidugi hea, soovitan samuti!
mina panin õunakuubikuid ja kook jäi väga hästi lõigatav, isegi soojana.
mina panin umbes liitri riivitud õunu ja küpsetasin kauem kui ette nähtud. kook kerkis kõrgemaks kui sul pildil tundub olevat ja ei olnud nii vedel..
ja eriti hea on see kook järgmisel päeval kui on veetnud öö külmikus :)
Postita kommentaar