2,5 l punase koorega hapusid õunu ("Juulikuine")
1,5 l porgandit
2 dl vett
Lõikasin õunad neljaks, puhastasin ussiaukudest ja südamikest. Porgandid riivisin peene riiviga. Panin õunad ja porgandid koos veega keema, keetsin täiesti pehmeks (umbes 45 minutit), seejärel lasin läbi köögikombaini püreetegija, selle puudumisel tuleks keedetud mass suruda läbi sõela.
Saadud püreele lisasin 200 g suhkrut 1 l püree kohta. Keetsin umbes 15 minutit, eemaldasin vahu ja sulgesin õhukindlalt.
Punase koorega õunad andsid moosile tumeda värvi, valgest klaarist tuli selline erkkollane moos: http://toidupildid.blogspot.com/2007/08/una-porgandimoos.html
Hea mahe moos!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar