esmaspäev, 6. august 2007

Värskekurgi salat



2 kg kurki
2 tl soola
2 spl suhkrut
3 mugulsibulat
1 küüslauguküüs
tilli
1 tl sinepit
1 spl 30% äädikat
peenpipart (umbes 0,5 tl)
Kooritud kurgid lõigata viiludeks, panna suurde kaussi, sinna lisada sibularõngad ja teised ained, segada, proovida maitset, vajadusel lisada veel pipart ja sinepit. Enne kurgi lõikamist proovida kindlasti, ega kurk mõru pole, muidu rikub kogu salati ära.
Hoida lahtises nõus laual 1 tund, aeg-ajalt segades.
Seejärel tõsta purkidesse, suruda kurke, nii et saaksid vedelikuga kaetud, sulgeda õhukindlalt. Säilitada külmkapis.
Ei säili suletult üle 3 kuu, parem kui kiiremini ära tarvitab, võib käärima minna.
Hea ja huvitav salat.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails