kolmapäev, 15. august 2007

Küpsisetort

Selle küpsisetordi tegid mu nelja-aastased tütred algusest lõpuni ise, täidiskreemid segasin ise valmis, kõik ülejäänu tegid nemad ja said sellega tublisti hakkama.


Küpsised immutada mahla või morsi sees, piisab kui korraks kasta mõlemalt poolt vedelikku.
Küpsised laotada nii laialt alusele kui suurt torti tahetakse teha. Katta täidisega, laduda peale teine kiht immutatud küpsiseid ja nii jätkata kuni küpsiseid jätkub või kuni on saavutatud soovitud kõrgus. Kaunistada, panna külmkappi paariks tunniks seisma.
Kui kasutada Selga küpsiseid, mis lähevad väga kergesti pehmeks, piisab kui kastab need vaid korraks vedelikku.
Maximast õnnestus mul leida Sonata nimelised sinise paberiga vaniljeküpsised, mis ei sisalda värv- ega säilitusaineid. Kasutasime selle tordi puhul neid küpsiseid. Nende puhul oleks võinud kauem immutada, jätta lausa natukeseks mahla sisse ligunema. Tort ei jäänud kõva, kuid vaatamata ohtrale täidisele, jäi siiski veidi kuiv, mida oleks aidanud vältida pikem immutusaeg.
Tegin 2 erinevat täidist. Pooltele kihtidele panin ühte, ülejäänutele teist.
1. Hapukoore-moositäidis - segasin hapukoore moosiga
2. Hapukoor, kakao, kondenspiim - kogused vastavalt maitsele.
Tuli täitsa hea küpsisetort!

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Väga tore blogi, olen päris palju Sinu retseptide järgi teinud. Jäätist, maitsestamata jogurtit, kondenspiima, õhtusööke, sefiiri ja viimasene sai tehtud õuna-porgandi moosi. Suured tänud sellise toreda blogi eest.
Tore, et oled leidnud poest kaupa, mis lõhna-ja värviainete prii. Oled mujal ka maininud, et on müügil juustu ja kohupiima jms, mis nendest vabad. Kas sa ei tahaks nende nimekirja ka kuskile üles panna. Mul väikse beebiga poes siltide lugemine küll välja ei tule.

Ja porgandi-õunamoosi tehes unistasin sinu püreetegijast, otsisin isegi netist, kas on sellise võimalusega köögikombaini, aga püreetegija ei andnud ühtegi vastust. Kas saad sellest osast pilti teha, ma ei kujuta seda üldse ettegi. Saaks poes lahtiste silmadega ringi käia.

Küpsisetordist oskan mina soovitada kakaoküpsised ja hapukoor, banaan vahele. Ühele kihile olen moosi ka vahele pannud. Suurepärane, olen ka teinud ainult ühest pakist selga küpsistest 2-se tüki.

Kui mu pisike preili ka suuremaks kasvab, siis loodan ka koos temaga vaaritama hakata :) Seniks võid tekitada veel ühe alamsektsiooni - pisikestele kokkadele :) Siis mul oleks hea ideid siit vaadata ;)

Ssille ütles ...

Aitäh meeldiva kommentaari eest!
Hakkasin vaatama ja leidsin tõesti vaid need köögikombainid, kus on püreestamisseade:

http://www.bakt.ee/index.php?lang=est&main_id=30&cat_id=71&product_id=289&PHPSESSID=33a3847107ec1e5d1bc2bfc77473742c

http://www.omega.ee/index.php?main=189&productCat=81&id=11477

Hobby hallis nägin kunagi väga head köögikombaini, aga praegu nende kodulehel seda ei olnud näha.

See on küll hea mõte, et panna kirja toidukaubad, mis ei sisalda värvaineid ega säilitusaineid. Seda ma teen kindlasti, ainult varuge veidi kannatust.

Ssille ütles ...

Leidsin ka sellise targa artikli, mis aitab köögikombaini ostmisel: http://www.naisteleht.ee/node/1354

Anonüümne ütles ...

No mina ei saa aru. Tegin selle kondenspiima täidise ja see on nagu vesi. Nii vedel, et jookseb minema:(

Related Posts with Thumbnails