Täislehttaigna retsepti ja tegemise õpetuse leiab siit: http://toidupildid.blogspot.com/2007/07/lehttaigen.html
Ühe muffinipannitäie pirukate tegemiseks kulus pool taigna kogust, teisest poolest tegin singi-juustu pesasid: http://toidupildid.blogspot.com/2008/03/singi-juustu-lehttaignapesad.html.
Taigna võib juba paar päeva varem valmis teha ja säilitada külmkapis või teha veel varem valmis ja lahtirullitult küpsetuspaberiga rulli keeratult säilitada sügavkülmikus.
Taigen rullida õhukeseks ja lõigata paraja suurusega ruutudeks. Lõikasin nii väikesed ruudud, et põhi oleks kaetud.
Taignaruudud panna muffinivormi süvenditesse ja katta täidisekuhjaga.
Täidis:
100 g riivjuustu
250 g ricottat või kohupiima
0,5 suurt paprikat
0,5 tl soola
2 muna
Ricotta, riivjuust, sool ja paprikakuubikud segada, lisada toored munad.
Saadud segu tõsta taignatükkidele. Panin suure täidisekuhja igale taignatükile.
Küpsetasin 225 kraadises eelkuumutatud ahjus, 15 minutit küpsetasin keskmises vahes ja siis veel 5 minutit ülemises vahes.
Jahtunud pirukad kaunistasin läbi tordipritsi muna-hapukoore-majoneesikreemiga (täidetud munade täidis) ja püüdsin tilli ja viinamarjade abil pesad moodustada.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar