pühapäev, 23. märts 2008

Kirsi-kohupiimakook



Triin-sinisilmse soovile vastu tulles panen ma siia esimesena pühadetoitudest kirsi-kohupiimakoogi. Kahjuks ei mäleta, kust ma selle retsepti võtsin.

Põhi (muretaigen):
100 g võid
2 dl jahu
2 spl suhkrut
1 muna
0,25 tl soola

Vahustasin köögikombainis või suhkruga, lisasin muna, vahustasin ühtlaseks, seejärel lisasin jahu ja soola, lasin köögikombainil ühtlaseks segada. Laotasin taigna küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi põhja. Küpsetasin 10 min eelkuumutatud 200 kraadise ahju alumises vahes.


Kate:

600 g pakikohupiima
2 dl vahukoort vahustada 2 spl suhkruga
1,5 dl tuhksuhkrut
3 muna
1 dl jahu
4 dl külmutatud ilma kivideta kirsse.

Munakollased mikserdada lahti, munavalged vahustada kõvaks vahuks.
Kohupiimale lisada tuhksuhkur, munakollased, jahu ja vahustatud vahukoor, segada, seejärel lisada ettevaatlikult segades munavalgevaht.
Saadud segu valada eelküpsetatud põhjale, peale laotada kirsid.
Peale katte lisamist küpsetada 1 tund keskmises vahes, sellest 25 minutit 200 kraadi juures ja järgmised 35 minutit 175 kraadises ahjus.
Kook oli mõnusa kreemja konsistentsiga! Sõime külmkapis seisnult, soojalt ei proovinud.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kas seda kompotikirssidega ei saa teha?

Ssille ütles ...

Kindlasti saab, aga kirsid ei jää nii ilusad, muutuvad lödiks ja enne võiks siis lasta nõrguda, et liiga palju vedelikku ei läheks koogisse.

Related Posts with Thumbnails