esmaspäev, 10. märts 2008

Kohev kohupiimavorm

Retsept on võetud raamatust L. Remmelgas "Magustoidud".


400 g kohupiima (2 pakki)
4 muna
5 spl suhkrut
2 spl mannat
vaniljesuhkrut
2 dl piima
3/4 kl rosinaid


Munavalged vahustada kõvaks vahuks. Munavalged kloppida suhkruga lahti, lisada kohupiim, piim, manna, lõpuks munavalgevaht.
Küpsetasin kuumakindlas klaaskausis kaane all 200 kraadi juures keskmises vahes 40 minutit.
Ahjust välja võttes oli kauss kohupiimavormi täis.Lasin kaane all jahtuda, mõne aja pärast oli kohupiimavormi kausis nii palju nagu pildil näha.
Aga vaatamata sellele oli see väga hea, nagu väga mahlase ja hea kohupiimakoogi kate!

2 kommentaari:

Haldjast Ükssarv ütles ...

Kirjutasite:

Munavalged vahustada kõvaks vahuks. Munavalged kloppida suhkruga lahti, lisada kohupiim, piim, manna, lõpuks munavalgevaht.



Kas mõtlesite: munakollased kloppida suhkruga lahti ?

Sille ütles ...

Jah, munakollased suhkruga lahti kloppida, oleks õige. Vabandust!

Related Posts with Thumbnails