Täislehttaigna tegemisõpetust näeb siit: http://toidupildid.blogspot.com/2007/07/lehttaigen.html.
Taigna tegin valmis juba üle-eelmisel päeval ja säilitasin külmkapis.
Taigna tegin valmis juba üle-eelmisel päeval ja säilitasin külmkapis.
Asetasin taigna muffinipanni pesadesse nii, et taigna nurgad jääksid üle vormi serva, küljed aga lükkasin veidi sissepoole.
Kombineerisin kokku järgmise täidise:
150 g sinki
50 g riivjuustu
1 dl kohvikoort
1/3 suurt paprikat
0,5 tl soola
pitsamaitseainet
Jagasin singi, paprika ja juustu taignatükkidele ja tõstsin igasse pessa juustu peale 2 tl eelnevalt soolaga segatud kohvikoort, ning raputasin peale veidi pitsamaitseainet.
Küpsetasin 225 kraadise ahju keskmises vahes kuni taigen oli pruunika värvusega. Kahjuks aega ei vaadanud, aga küpsesid kiiresti, umbes 10 minutit.
Nende 12 piruka tegemiseks kulus pool kogust tainast, teisest osast tegin kohupiima-juustu lehttaignapirukaid.
Väga head, olin vaimustuses! Täidis jäi mõnusalt mahlane!
Väga head, olin vaimustuses! Täidis jäi mõnusalt mahlane!
Järgmisel korral proovisin ka väiksemate süvenditega muffipipannis teha:
Täislehttaignaga tehes jääb küpsetise äär kena leheline.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar