neljapäev, 20. märts 2008

Hapukapsasupp



2 kg porganditega hapukapsaid (või hapukapsaid ja lisaks 1-2 ribadeks tükeldatud porgandit)
1 kg supikonte
2 dl odrakruupe
5 l vett
5 tera pipart
2,5 spl soola
Nendest kogustest tuleb päris palju suppi, suure pere kahe päeva söök. Soovitan teha pool kogust.
Hapukapsastest pigistada vedelik välja, muidu tuleb liiga hapu supp. Kruubid panna eelnevalt paariks tunniks vette likku. Supikondid kupatada teises potis, st kondid panna keema, keema hakkamisel tekkiv vahune vesi valada ära, kondid pesta puhtaks ja panna uue veega keema. Kui nüüd hakkab keema ja vahtu enam eriti ei teki, pesta kondid puhtaks ja panna supipotti hapukapsaste ja kruupide peale, lisada vesi, sool ja pipar ja keeta kuni kõik komponendid on pehmed. Mina keetsin vähemalt 3 tundi. Keetmise lõpus tõsta kondid potist välja, kontidest puhastatud liha panna tagasi supi sisse.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails