Poolenisti sulanud maks (kasutasin seamaksa) lõigata õhukesteks viiludeks. Kui maks täielikult üles sulatada või ilma külmutamata kasutada, on üsna võimatu õhukesi viile lõigata.
Maksaviilud paneerida jahus (teha mõlemalt poolt jahuseks), millesse on lisatud soola ja peenpipart. Paneerisin ja praadisin kohe poolkülmunult tulisel pannil kõrge kuumusega (6 astmega pliidil 5-ga) mõlemalt poolt pruuniks. Maksa tuleb kiiresti kõrgel kuumusel praadida, muidu muutub kuivaks ja tuimaks, umbes paar minutit mõlemalt poolt kuni maksatükki lõigates ei ole seest enam punane, vaid on pruun. Praetud poolele raputasin soola ja pipart. Maks jäi väga hea mahlane!
Kirsikaste:
5 dl külmutatud hapusid kivideta kirsse
2 dl vett
1 spl suhkrut
musta peenpipart
3/4 tl soola
1 dl vett jahuga segamiseks
1 spl jahu
1,5 spl hapukoort
Kirsid panna 2 dl veega keema, lisada suhkur, sool, pipar, keeta pehmeks. Lõpus lisada veega segatud jahu, kuumutada segades paksenemiseni ja lisada hapukoor.
Kastet proovides kahtlesin, kas see on ikka hea, aga koos kartulipüree ja praetud maksaga moodustas täiusliku ja väga hea terviku.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar