Retsept on võetud Kuninga magusaraamatust.
4 dl piima
6 dl vahukoort + 4 spl suhkrut
100 g suhkrut
2 spl zelatiini
2 spl kakaopulbrit
vaniljesuhkrut
Piim lasta suhkru ja kakaoga keema tõusta, lisada vaniljesuhkur.  Samal ajal panna zelatiin 0,5 -1 dl veega paisuma ja peale ~ 10 min paisumist sulatada mikrolaineahjus tavalisel soojendamise reziimil 20-30 sekundit soojendades või pliidil kuumaveevannis tassi või kausi sees segades kuni on vedelaks muutunud.
Samal ajal panna zelatiin 0,5 -1 dl veega paisuma ja peale ~ 10 min paisumist sulatada mikrolaineahjus tavalisel soojendamise reziimil 20-30 sekundit soojendades või pliidil kuumaveevannis tassi või kausi sees segades kuni on vedelaks muutunud.
Vahukoor vahustada 4 spl suhkruga.
Sulatatud zelatiin lisada kakaopiimale, segada läbi ja jätta jahtuma. Jahtunult panna külmkappi ja lasta seista seal seni kuni on jahtunud vahukoorega enam-vähem samale temperatuurile, siis segada vahukoor kakaopiima-zelatiiniseguga  ja tõsta magustoidukaussidesse. Panna külmkappi tarduma.
ja tõsta magustoidukaussidesse. Panna külmkappi tarduma.
Mõnus vahune kreem, kuid minu jaoks natuke liiga rammusa maitsega, teinekord suurendaksin piima osakaalu.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.jpg) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.png) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar