pühapäev, 19. august 2007

Marja-toorjuustukook

Väga maitsev kook!

Retsept võetud raamatust "Teistmoodi tordid"
Originaalretseptis on kasutatud toorjuustu asemel jogurtit, nii et kes soovib, võib seda teha paksema jogurtiga.

Põhi:

1 dl suhkrut
2,5 dl jahu
0,5 dl kaerahelbeid
1 tl küpsetuspulbrit
1 muna
1 dl sulatatud võid
1 tl vaniljesuhkrut
1,5 dl toorjuustu

Sega kuivained omavahel, lisa muna, sulavõi, vaniljega segatud toorjuust. Laota taigen ümmarguse lahtikäiva koogivormi põhja.

Põhja peale:

2 dl vaarikaid
1,5 dl mustsõstraid

Laota marjad põhja peale.

Kate:

1 dl suhkrut
1 muna
2,5 dl toorjuustu
2 tl vaniljesuhkrut

Sega kõik kokku ja vala marjadele.
Küpseta 200 kraadises eelsoojendatud ahjus 35 minutit.

Kook oli parem kui oleks osanud oodata!

6 kommentaari:

Jansa ütles ...

tundub väga ahvatlev kook olevat:) kas tegid selle isetehtud toorjuustuga?

Ssille ütles ...

Jah, toorjuust ikka ise tehtud.

Jaanake ütles ...

proovisin selle toorjuustu koogi ära...väga hea oli ja sai kohe otsa ka...külalised kiitsid....tegin koogi samuti isetehtud toorjuustust....poleks arvanudki, et toorjuustu tegemine nii lihtne on ja odav kaa....ja maitse nagu poe toorjuustul.....ainuke asi, mida ma koogi puhul järgmine kord natuke teisiti teeks, on see, et küpsetaksin kooki kusagil 50-60minutit....mulle tundus, et tahab nagu natuke kauem ahjus olla....aga Sille, suurimad tänud sulle nii toreda blogi eest!!! ma olen sinu blogi täielik fännnn!!!!

LG ütles ...

Väga maitsev marjakook. Põhja tegin jogurtiga ja katteks toorjuust, mitte küll enda tehtud:( Seda tegemist lähen alles uurima.
Järgmiseks tahaks proovida virsikukompoti ja punaste sõstardega.Aitäh, Sille !

Anonüümne ütles ...

kui palju on 2.5 dl toorjuustu? ja 1.5dl

Sille ütles ...

Ise olengi mõõtnud mõõdunõuga. 1,5 dl on 150 ml. Kui mõõta ei taha, siis ma olen arvestanud nii, et 1,5 dl asemel võiks võtta 150 g. 2,5 dl asemel siis 250 g.

Related Posts with Thumbnails