3 dl keedetud peenestatud peeti (3-4 väiksemat tervet peeti)
1 sibul
3 viilu leiba
natuke vett leiva leotamiseks
1 muna
2 spl jahu
peenpipart
1 tl soola
Purustasin keedetud peedid köögikombainis.
Toore maksa ja sibula peenestasin köögikombainis, võib ka hakklihamasinaga. Segasin omavahel peedi ja maksa.
3 kandilist leivaviilu surusin 2,5 dl suurusesse tassi kuhu valasin peale nii palju vett kui mahtus. Tegin sõrmede vahel veega leotatud leiva pudiks ja lisasin maksasegule, segasin juurde muna, soola ja pipra.
Tõstsin õlisele pannile parajad lusikatäied ja praadisin mõlemalt poolt pruuniks.
Päris huvitav, kuigi kotlet on seest ereda peedi värvusega, mis võib mõnes sööjas tõrke tekitada. Miinuseks on ka see, et välimuse järgi ei saa hinnata kotlettide valmimisastet.
Maitsevad ka külmalt leiva peale pandult hästi.
Lisandiks pakkusin sakiliseks lõigatud kartuleid. Neid võib nii keeta kui küpsetada ahjus. Sellist nuga müüakse Viljandis ja Tartus asuvas kaupluses "Tuhat vajalikku asja".
Lisandiks pakkusin sakiliseks lõigatud kartuleid. Neid võib nii keeta kui küpsetada ahjus. Sellist nuga müüakse Viljandis ja Tartus asuvas kaupluses "Tuhat vajalikku asja".
3 kommentaari:
Minu jaoks igatahes ootamatult isuäratav:) Kui palju peedi maitse tunda andis?
Ma ei oskagi vastata. Seest olid erksa peedivärviga, aga maitse ... tõesti ei oska kirjeldada, igal juhul olid head.
Ohhooo, tulin siia peedikotlette vaatama, aga leidsin hoopis sakilise noa, mida olen juba mitu aega tahtnud.
Aitähh!
Postita kommentaar