esmaspäev, 2. juuli 2007

Kohupiima-kirsirull

Retsept on "Pere ja Kodu" retseptilisast.


Tainas:

3 dl jahu
0,75 dl sooja vett
25 g sulatatud võid
1 muna
1/4 tl soola
1 spl suhkrut


Sega jahu ja sool, lisa lahtiklopitud muna, vesi ja sulatatud või. Sega ühtlaseks ja sõtku läbi.
Täidis:
2,5 dl kivideta kirsse
500 g kohupiima
1 muna
3 spl mannat
5 spl suhkrut
vaniljesuhkrut
Kõik täidise ained segada omavahel.
Taigen rullida võimalikult õhukeseks plaadiks. Taignale määrida täidis. Keerata servad mõlemalt poolt umbes 2 cm täidise peale ja keerata rulli.
Tõsta rull küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri pealt sulavõiga ja küpseta eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures 45 minutit.
Raputa jahtunult üle tuhksuhkruga.
Tainas meenutas mulle maitselt harju ümbrikuid, aga on pehmem ja ei sisalda peaaegu üldse rasvaainet.
Täitsa hea!


Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails