kolmapäev, 11. juuli 2007

Kirsisiirup


Kividega kirsid panna mahlaaurutisse. Toimitakse samamoodi nagu sõstramahla puhul. Mahlal lastakse joosta potti, kuhu hiljem lisatakse suhkur ja kuumutatakse keemiseni, seejärel valatakse siirup kuumadesse puhastesse purkidesse (mina ei ole enne purke kuumutanud, pesen kraani all kuuma veega puhtaks - meil tuleb kraanist tulikuuma vett).
Eelistan teha marjadest siirupit, siis on talvel hea lihtne morssi teha, ei ole mingit suhkruga segamist, valan natuke siirupit ja ülejäänud osa vett ja hea jook ongi valmis.
Tegin esmakordselt kirsisiirupit. Tegin kolmes osas, igale panin erineva koguse suhkrut, et teada saada, milline suhkrukogus oleks sobivaim.
1. Panin 400 g liitri mahla kohta - tuli liiga magus, sain seda mahla hästi vähe panna morsi tegemiseks, et liiga magus jook ei tuleks, morss tuli lahja ja magus.
2. Nüüd panin suhkrut 200 g liitri mahla kohta, lisaks veel 1/5 tl sidrunihapet 3 liitri mahla kohta - tuli ikka suhteliselt magus.
3. viimane katsetus tuli kõige parem - 150 g suhkrut liitri mahla kohta ja natuke sidrunhapet (1/5 tl 3 l kohta) - morsil oli kangust, magusust ja hapusust, meenutas kõige rohkem kirsikompoti vedelikust tehtud morssi.
Üks nipp hoidistajatele: purgikaantele on väga hea kirjutada märkmeid purgi sisu kohta CD plaatide peale kirjutamiseks mõeldud vildikaga!

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails