laupäev, 7. juuli 2007

Kakaoga kirsi-kohupiima plaadikook



Põhi:

200 g toasooja võid
4 dl jahu
4 spl suhkrut
2 muna
1/4 tl soola

Vahustasin köögikombainis või suhkruga, lisasin ühe muna, vahustasin ühtlaseks, siis lisasin teise muna, vahustasin samuti ühtlaseks, siis lisasin jahu, soola, lasin köögikombainil ühtlaseks segada.

Kate:
1 kg kohupiima
5 dl toorjuustu (teen toorjuustu ise, vt isetehtud toiduained: toorjuust)
5 dl kirsse (panin tooreid, kui kasutada kompotikirsse, peaks suhkru kogust vähendama
6 muna
2 dl suhkrut + 3 spl kakaole
2 spl kakaod
5 spl jahu
Toorjuust vahustada 1 dl suhkruga läbi.
Munakollased vahustada 1 dl suhkruga heledaks vahuks.
Munavalged vahustada tugevaks vahuks.
Kirsid nõrutada.
Toorjuust, munakollasevaht, kohupiim, jahu segada. Lisada munavalgevaht. 1/3 segust valada teise kaussi, sinna lisada 3 spl suhkruga segatud kakao. Ülejäänud segule lisada kirsid, segada läbi.
Kõrgete äärtega ahjuplaadile küpsetuspaberile panna põhja taigen. Sinna peale valada kakao-kohupiimasegu ja selle peale lusikaga tõstes hele kirssidega segu. Lusikaga tõstan sellepärast, et valades võivad valge ja pruun kiht seguneda.
Panin eelsoojendatud 180 kraadisesse ahju, küpsetasin kokku 1 tund.
Esimesed 20 minutit küpsetasin alumises vahes, et põhi küpseks pruunikaks. Viimased 10 minutit küpsetasin ka alumises vahes, kuna küpsetuspaberit kergitades tundus, et põhi on hele, kokku tuli ilus põhi. Vahepealse aja küpsetasin keskmises vahes.


Väga hea ja huvitav kook!

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails