neljapäev, 26. juuli 2007

Karusmarja-porgandimoos (vale murakamoos)


Leidsin selle retsepti ühest hoidiste raamatust ja tundus olavat väärt järgi proovimist. Koguseid muutsin veidi ja moosisuhkru asendasin tavalise suhkruga.


Tegin katsetuseks hästi väikese koguse, sellest tuli 2 pooleliitrist purki moosi.


1 kg karusmarju
0,5 kg porgandeid
3 spl vett
600 g suhkrut

Pestud, õienupsudest ja vartest puhastatud karusmarjad panin potti,


sinna lisasin vee ja jämeda riiviga riivitud porgandid.


Keetsin neid koos 1 tund, siis valasin keenud karusmarjad ja porgandid köögikombaini ja purustasin seal ühtlaseks massiks. Seda võib teha ka saumikseriga, aga kellel pole ühtki neist, saab vast hakklihamasinaga teha.


Saadud püree valasin puhtasse potti, lisasin suhkru ja keetsin 10 minutit.


Vahtu ei tekkinud üldse. Panin moosi purkidesse ja sulgesin õhukindlalt. Moos tuli ilus paks.


Ma ei oska öelda selle moosi seost murakamoosiga, sest pole seda kunagi saanud, aga moos tuli igatahes hea, mõnus mahe maitse, karusmarja moos on vänge, aga sellel seda vänget, kanget maitset juures ei olnud. Võiks proovida isegi 500 g suhkruga 1, 5 kg tooraine kohta, mina panin 600 g, kuigi säilivuse kohapealt ei oska midagi öelda.


Igal juhul on see moos, mida võiks julgelt proovida!


Proovisin teha ka roheliste karusmarjadega, siis tuli moosi värvus selline:

1 kommentaar:

Evelin ütles ...

tundub väga huvitav! porgand ikka kipub mulle silma jääma:)

Related Posts with Thumbnails