Koostis:
1 suurem kabatshok
Täidis:
~ 300 g pehmet taist sealiha
2 sibulat
1 küüslauguküüs
pool paprikat
karp shampinjone
juustuviile vastavalt kabatshoki tükkide arvule
Koorisin suurema kabatshoki, lõikasin pikuti pooleks, puhastasin seest seemnetest ja pehmest osast ja lõikasin paraja suurusega tükkideks.
Panin õlisele ahjupannile, raputasin peale soola ja küpsetasin neid 200 kraadises ahjus keskmises vahes kuni muutusid pehmeks (~ pool tundi).
Liha, sibulad, paprika ja shampinjonid lõikasin peenikesteks ribadeks. Küüslaugu tükeldasin peeneks, mugavam on muidugi küüslaugupressiga.
Panin õlisele pannile liha, veidi aja pärast sibula ja paprika. Praadisin kuni liha muutus pruunikaks, siis lisasin pannile teiste juurde shampinjoniribad. Praadisin neid kõiki seal koos. Maitsestasin soola ja pipraga. Seente lisamisega tekib pannile veidi vedelikku, sest seened eraldavad alguses seda, tänu sellele ei kõrbe ka liha ära. Jätkasin praadimist madalal kuumusel umbes pool tundi, vett ei lisanud ja põhja ei kõrbenud. Vajadusel lisada veidi õli juurde. Praadisin kuni liha oli pehme.
Praetud liha-köögiviljasegu tõstsin valmis küpsetatud kabatshokitükkidele ja igale panin peale ühe juustuviilu.
Tõstsin ahju ja hoidsin seal paar minutit kuni juust oli sulanud.
Väga hea söök!
Serveerisin keedetud kartulite ja lehtsalatiga, millele lisasin ka hapukoort (pildil ilma).
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar