neljapäev, 5. juuli 2007

Kirsi-toorjuustukook valge shokolaadi kattega


Põhi:

150 g meelepäraseid pruune küpsiseid (mina kasutasin shokolaadi präänikuid)
3 spl vett

Põhja tegemiseks purustasin väiksemateks tükkideks murtud präänikud köögikombainis päris peeneks, lisasin vee ja segasin köögikombainiga läbi. Kasutan präänikuid, kuna paar firmat teevad neid ilma säilitusaineteta, kahjuks küpsistes on säilitusained sees ja ka maitsega olen väga rahul.
Saadud massi jaotan ja surun ühtlaselt lahtikäivasse koogivormi küpsetuspaberile.


Täidis:

2, 5 dl tooreid kirsse (võib ka teha kompotiga, aga siis peaks suhkru kogust vähendama)
7 dl maitsestamata toorjuustu (teen ise toorjuustu, vt isetehtud toiduained: toorjuust. 7 dl toorjuustu saamiseks on vaja nõrutada 2 liitrit ise tehtud jogurtit, siis tuleb selline kogus, seega maksab see toorjuustukogus 14 krooni ehk 2 liitri piima hinna)
1,5 dl suhkrut
4 muna
Mikserdan toorjuustu ja suhkru, lisan ühekaupa munad, nii et peale ühe muna lisamist vahustan läbi, siis lisan järgmise muna, segan jälle mikseriga läbi jne. Lõpuks lisan kividest puhastatud (nõrutatud) kirsid.
Täidis tuleb väga vedel, nagu piim, aga küpseb paksuks ja tugevaks!
Täidis valada põhjale ja küpsetada 175 kraadises eelsoojendatud ahjus 40 minutit.
Kui kook on jahtunud, valmistada kate.
Kate:
1 dl toorjuustu
100 g valget shokolaadi

Sulatasin mikrolaineahjus valge shokolaadi tükke 20 sekundit tavalise soojendamise reziimi juures.
Tükid olid terved, aga lusikaga vajutades vajusid laiali, nagu pildil näha. Kauem ei tohi sulatada! Kui pruun shokolaad muutub kauem sulatades järjest vedelamaks, siis valge shokolaad hakkab iga järgmise kümne sekundiga kõvemaks muutuma, paarikümne sekundi pärast on shokolaadist järel valge puru!
Mõni aeg tagasi sain sellise kasuliku kogemuse, selle pärast ma informeerin ka teid sellest.
Segasin lusikaga sulatatud valge shokolaadi ja toorjuustu, segunesid väga hästi. Valasin saadud segu koogile ja panin külmkappi. Mina, kannatamatu sain juba poole tunni pärast kooki lõigata ja pilt koogilõigust on ka siis tehtud.

Jälle hea ja huvitav kook!

Kui te olete kord proovinud ise teha toorjuustu ja näete kui lihtne see on, avaneb teie ees võimalus vähese raha eest teha võrratuid vähe kaloreid sisaldavaid toorjuustukooke!


(Idee pärineb Pereköögist, retsept on minu poolt muudetud).


2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ma tegin ka seda Teie kooki ja mul ta küll 40 minutiga ära ei küpsenud..seest oli täiesti vedel ja loksuv..Et kas peabki nii olema? Et kas see tahkestub hiljem?

Ssille ütles ...

Toorjuustukookidel tuleb lasta täielikult jahtuda, isegi külmkapis enne kui lahti lõigata, kohe ahjust võttes võib küll veidi vedel olla.

Related Posts with Thumbnails