Põhi:
150 g pruune küpsiseid
3 spl vett
Küpsised purustada köögikombainis või muul viisil peeneks, siis lisada vesi ja segada köögikombainiga läbi.
Kate:
7 dl toorjuustu - teen ise, vt isetehtud toiduained: toorjuust
4 muna
1,5 dl suhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
1 dl musta sõstra moosi
Toorjuust vahustada läbi suhkru ja vaniljesuhkruga, lisada ükshaaval munad, nii et ühe munaga vahustab läbi, siis alles lisab järgmise muna jne. Kate tuleb vedel, aga küpseb ilusti tahkeks.
Toorjuustu-suhkru-munasegu valada küpsetuspaberiga vooderdatud ümmarguse lahtikäiva koogivormi põhjale küpsisepuru peale.
Sinna peale tõsta moosi väikesed kuhjakesed ja aja need noaga laiali, nii et tekiks kirju koogipind (pildil küpsenud kook).
Küpsetada 165 kraadises ahjus keskmises vahes 1,5 tundi.
Kõik toorjuustukoogid on jahtunult ja külmkapis seisnult paremad kui soojana. Vahetult peale küpsetamist võivad toorjuustu koogid olla liiga pehmed ja kohe vormist välja võttes laiali vajuda, seda aga ei juhtu kui jahtunult koos vormiga panna mõneks tunniks külmkappi, soovitatakse isegi terve öö külmkapis hoida, aga nii kaua pole tegelikult vaja.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar