Mustad sõstrad pestakse ja pannakse koos varte ja kobaratega mahla aurutisse. Toimitakse samuti kui kirsisiirupi puhul.
Musta sõstra siirupi jaoks on piisav suhkrukogus 300 g liitri mahla kohta. Olen viimastel aastatel teinud selliselt, tuleb natuke hapukas, mitte liiga magus, aga oleme morsi tegemiseks sellisele siirupile ainult vett juurde pannud, vahekorras 1:5 või 1:6.
Mahlal lastakse aurutist joosta potti. Kui potis on piisavalt mahla, mõõdetakse mahla kogus ära, lisatakse suhkur ja lastakse keema. Eemaldatakse vaht ja pannakse puhastesse, soovitatavalt kuumadesse purkidesse. Mina olen pannud külmadesse purkidesse, ei ole katki läinud.
Kana-köögiviljawok punaste läätsedega.
15 aastat tagasi
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar