kolmapäev, 4. juuli 2007

Lehttaigna kapsapirukad


Alloleval pildil on suurest pirukast lõigatud tükk.




Lehttaigna tegemist vaata küpsetiste alt http://toidupildid.blogspot.com/2007/07/lehttaigen.html
Kapsapirukate tegemiseks kasutasin täislehttaigent.


Kapsapiruka täidise kohta saab lugeda pärmitaignast kapsapirukate alt, mis asuvad samuti küpsetiste all, tegin samasuguse täidise http://toidupildid.blogspot.com/2007/04/prmitaignast-kpsetised.html



Suure kapsapiruka jaoks rullida taigen 0,5 cm paksuseks ja lõigata piruka laiusteks tükkideks, ühe piruka kohta 2 tükki. Mina tegin 2 pikka pirukat ja ühe väikese. Nende kolme piruka tegemiseks kulus taignakogus, mis mul on lehttaigna retseptis.



Tõstsin ühe taignatüki pannile küpsetuspaberile ja katsin täidisega, päris äärtesse ei pannud. Sinna peale asetasin teise taignatüki ja noa tagumise otsaga tõmbasin vajutades üle taigna sealt, kus täidis lõpeb, ääri kinni vajutada ei tohi, siis ei jää leheline.
Noaga vajutamine kinnitab kaks taignakihti omavahel, kuigi toorel taignal nad ei jää üksteise külge, küll aga peale küpsetamist on piruka küljed ilusti koos.
Pirukas määrida pealt munaga, ääri ei tohi määrida, muidu ei tule leheline pirukas.
Küpsetada 250 kraadises eelkuumutatud ahjus 15 -20 minutit kuni pealt kuldpruun. Esimese 5 minuti jooksul ei tohi ahjuust avada.
Teisel korral tegin ühest taignakogusest väikeseid kapsa- ja porgandipirukaid. Ühest taigna kogusest tuleb neid üsna vähe.
Selleks lõikasin taigna ruutudeks, tõstsin ühe tüki pannile, tõstsin sinna täidise, katsin teise taignatükiga ja toimisin edasi samuti kui suure piruka puhul.

Kuigi pilt ei anna hästi edasi, tulid nii suured kui ka väikesed pirukad hästi lehelised ja head!

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

lehttaigent saad omavahel liita määrides alumisele servale lahtiklopitud muna. Aga ettevaatust! ... lõigatud servale muna sattuda ei tohi, siis ei kerki see koht õhuliseks

Related Posts with Thumbnails