esmaspäev, 30. juuli 2007

Pitsilised korvikesed




Retsept võetud "100 rooga" sarja raamatust.

50 g võid
0,75 dl suhkrut
2 spl jahu

Sulatatud võile lisada suhkur, kuumutada koos paar minutit,
tõsta tulelt, jahutada veidi ja lisada jahu. Taigen tuli nii paks, et sai käega veeretada pallikesed, mis panin küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile ja surusin alguses käega laiaks ja siis hakkasin sõrmedega laiemaks vajutama. Küpsetasin 175 kraadises ahjus keskmises vahes 8 minutit. Jahutasin veidi, võib-olla 1 minut ja siis tõstsin tordilabida abil kummuli keeratud klaasidele. Kohe ahjust võttes on see hästi pehme ja läheks kohe laiali,
jahtuda tuleb lasta seni kuni küpsetis jääb üheks tükiks, katsudes on näha, et teda on võimalik tõsta klaasile, ilma, et sealt tükke küljest ära kukuks. Kui liiga kaua lasta jahtuda, siis ei saa enam klaasi peal vormida korvikeseks.
Klaasile pandud ketastel vajutada väga ettevaatlikult, õrnalt külgi alla poole, et tekiksid korvikesed. Juba umbes 1 minuti pärast kui nad on oma vormi säilitanud ja muutunud kõvaks,võib nad klaasi pealt ära võtta.
Täisin jäätisega.
Selline korvike jääb üsna kõva, krõmpsuv, koos jäätisega seda süüa hästi ei saa, saab kasutada serveerimisnõuna. Hiljem kui jäätis on otsas ja korvike on jäätisevedelikust veidi pehmenenud, on see päris hea.









Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails