neljapäev, 26. juuli 2007

Kukeseente külmutamine

Õnnestus saada veidi kukeseeni. Panin nad suurde veekaussi ja pesin korralikult puhtaks, öeldagu mis tahes, aga mulda endale sisse süüa ka ei taha.


Pestud seened lõikasime tükkideks, mitte väga väikesteks, tõmbavad palju kokku, väga väiksed seened võiks terveks jätta.

Panin õlisele pannile ja praadisin neid kuni vedelik oli täiesti ära kadunud. Alguses tekib ja püsib pikka aega palju vedelikku. Soola ei lisanud, panen seda siis kui olen seened üles sulatanud ja neist midgi valmistama hakkan.

Külmutamise korral ei soovitata praadimiseks võid kasutada, selle asemel panna õli, kuna või pidi pikema ajalisel seismisel rääsuma.

Praetud seened jahutasin ja panin karpidesse sügavkülma (panin ikka rohkem kui pildil näha).

1 kommentaar:

Thredahlia ütles ...

Mulle meeldib ka kukeseeni külmutada või kuivatada ja jahvatada :)
Õli rääsub samuti kui või ja üle nelja-viie kuu ei ole soovitav hoida. Ilma rasvaineta läbi kuumutatud (ja mina panen õige natuke soola ka, äkki säilib maitse paremini) säilivad järgmise saagini.

Related Posts with Thumbnails