See on jälle üks täielik minu leiutis, katsetasin, mis välja tuleb ja päris hästi tuli, kuigi kate oli päris vedel, küpses ilusti tahkeks.
Taigen:
150 g võid
4 dl jahu
1 tl soola
4 spl külma vett
1 tl suhkrut
Vahustasin köögikombainis võid soola ja suhkruga, lisasin jahu ja vee. Taigen tuli väga hästi rullitav. Rullisin enam-vähem ahjupanni suuruseks, tõstsin küpsetuspaberile ja aitasin kätega kogu paberile taigna ühtlaselt laiali ajada.
Kate:
6,5 dl toorjuustu (tegin ise, vt isetehtud toiduained: toorjuust)
7 sibulat
200 g taist sinki
pool paprikat
6 muna
1,5 dl kodujuustu (ei kavatsenud panna, aga kuna oli seisma jäänud, siis kasutasin ära)
1,5 -2 tl soola
Vahustsin veidi mikseriga soolaga maitsestatud toorjuustu.
Munakollased vahustasin kergelt läbi, munavalged vahustasin kõvaks vahuks.
Segasin kokku toorjuustu, munakollasevahu ja kodujuustu.
Praadisin sibulatükikesi õli ja või segus, siis lisasin sinna paprikatükikesed ja singikuubikud. Praadisin koos läbi. Jahtunult lisasin ülejäänud koostisainetele. Kõige lõpuks lisasin ettevaatlikult munavalgevahu. Kallasin katte põhjale.
Küpsetasin eelsoojendatud 200 kraadise ahju alumises vahes 15 minutit, sejärel edasi 25 minutit 175 kraadi juures keskmises vahes.
Süüa külmalt, parem kui on enne külmkapis seisnud. Piruka pealmine kiht tuli hästi õrn ja sametine, mis soojalt lõigates kippus veidi rebenema. Jahtunult olid tulemused paremad. Terava noaga ettevaatlikult lõigates jääb ilusti terveks.
Mehele maitses, mind ennast häiris natuke sink seal sees, muidu oli päris hea.
3 kommentaari:
Tere! Vaatasin, et sul hästi vahva blogi! Lisasin Sinu blogi oma linkidesse. Loodetavasti pole Sa sellele väga vastu.
See ju asja eesmärk ongi, et võimalikult paljud sellest kasu saaksid:)
Proovisin ka sinu õpetuse kohaselt toorjuustu tegemise ära. Hiiglama hea tuli! Tänu jogurtitegemisele on mul juba marjadki otsa saanud. Ootan iga päev põnevusega sinu uusi ideid:)
Postita kommentaar