neljapäev, 21. juuni 2007

Maasika-vahukoore tarretisekoogid


Biskviitpõhjad:

4 muna
4 spl suhkrut
2 spl tärklist + 2 spl jahu (kokku 4 spl - tärklis aitab kaasa, et rullbiskviit ei vajuks küpsetamisel alla ja oleks elastsem).
1/4 tl küpsetuspulbrit

Biskviittaigna lihtne retsept ongi see, et kõike pannakse ühepalju.

Munavalged vahustada kõvaks vahuks, nii et kui kausi teistpidi keerab, ei kuku kausist välja, munakollased vahustada suhkruga heledaks vahuks, siis lisada munakollasevahule tärklis, jahu ja munavalgevaht, segada ettevaatlikult lusikaga tõstes segamini.


Vahele:

maasika toormoosi
2 pk vahukoort (a`200 ml) vahustatud 4 spl suhkruga

Tarretis:

natuke vähem kui 2 dl vedelikku (magusat mahla, morssi, punast kompotivedelikku)

2 tl zelatiini

8 tl vett zelatiini paisutamiseks

Panin zelatiini veega paisuma, viie minuti pärast sulatasin mikrolaineahjus 15 sekundit soojendades. saadud vedeliku segasin tarretisevedelikuga, kuna mul juba mahlad otsas, segasin tarretisetüüpi mustsõstra moosi 1 tl veidi vähem kui 2 dl veega kuni lahustus ühtlaseks joogiks. Panin külmkappi. Kui tarretis hakkab juba klimpjaks muutuma, nii et ei ole enam vedelik, ega ka kõva tarretis, siis on õige aeg tõsta ettevaatlikult lusikaga marjadele, nii et tarretis marjade pealt maha ei jookse.


Biskviittaigen panna küpsetuspaberile, küpsetada keskmises vahes 200 kraadi juures kuni on pealt pruunikaskollane ja puutikuga põhjani torgates jääb tikk puhtaks.

Neljast munast tehtud taignast sain küpsetada ühe põhja südame kujulises vormis ja 12-kohalise muffinipanni kõik pesad said täita taignaga.

Südame kujulise vormi põhja ja osaliselt ääred katsin küpsetuspaberiga, täitsin vormi poolenisti. Küpsetamiseks kulus umbes 15 minutit. Muffinipannis küpsetamine läks tunduvalt kiiremini, panin tainast vähem kui pool vormi kõrgust, süvendid määrisin enne õliga.

Muffinipannis küpsetatud väikesed põhjad lõikasin kaheks kettaks, alumised põhjad katsin maasika toormoosisse, nii et pealmine pool oli täielikult moosiga kaetud, aga põhja alt jäi puhtaks. Asetasin moosised põhjakesed vaagnale ja tõstsin igale peale vahukoort. Sinna peale tõstsin põhja teise ketta, mille katsin samuti vahukoorega. Kaunistasin pealt väikeste maasikate ja tarretisega.
Südame kujulise põhjaga tegin samamoodi, lõikasin kaheks tükiks, kuid ei kastnud põhja moosisse, vaid tõstsin lusikaga üsna palju moosi põhjale, et oleks ka immutav efekt ja sinna peale vahukoore. Eraldi vedelikuga ei immutanud põhjasid, ei jäänud kuivaks.

Kõige ülemisel pildil olev väike kook on asetatud maasika toormoosi peale.

Tõeliselt hea lihtne kook, eriti ahvatlevad olid väikesed koogid!

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails