teisipäev, 5. juuni 2007

Marineeritud heeringas

Ostsin 1 kg heeringaid (3 tk), puhastasin ja lõikasin tükkideks. Heeringarulle on hea nii teha, et rull kinnitatakse maitseaine nelgiga, aga suurtest heeringatest tulevad paksud rullid ja nende jaoks jääb nelk liiga lühikeseks. Siis on variant marineerida heeringa pikad tükid ja serveerimisel keerata rulli ja kinnitada kokteiltiku abil.
Proovisin ka lõigata heeringafileed õhemaks, see on näha taldrikul koos heeringatükikestega, aga kõige lihtsam ja mugavam on lõigata heeringafilee lihtsalt juppideks, nagu ka pildil näha.
Marinaad heeringale
0,5 l vett
1 -2 porgandit
1 sibul
5 tera pipart
pool loorberilehte
1 tl suhkrut
0,5 - 1 tl soola (kui heeringas on väga soolane, pole soola vaja, kui keskmine, siis võiks 0,5 tl panna, kuna vesi teeb magedamaks)
5 nelki
2 dessertlusikatäit äädikat

Porgandirattad ja sibularõngad panna koos maitseainetega keema, ainult äädikas jätta välja, see lisatakse lõpus kui köögiviljad on pehmed, kuigi liiga pehmeks ei tasu ka keeta, siis võivad serveerimisel katki minna.
Marinaad jahutada täielikult ja valada heeringatükkidele. Juba mõne tunni pärast on heeringatel marineeritud maitse, aga järgmiseks päevaks on nad veel paremad.
Marineeritud porgandid ja sibulad on väga head, neid võib ka rohkem lisada.
Nendest kogustest tuli mul liitrine purk täitsa täis.

2 kommentaari:

Risto Uuk ütles ...

Aitäh selle retsepti eest! Proovisin järgi ja tuli päris hea. Küll aga muutsin seda natukene. Panin hoopis 4sl õunaäädikat ja suhkru jätsin panemata.

Nüüd on küsimus: millega koos marineeritud heeringat süüa?

Sille ütles ...

Arvatavasti sobib see ka keedetud kartuli kõrvale, aga mina olen marineeritud heeringat söönud lihtsalt leivakattena leiva peale pannes või leiva kõrvale. Sobib ka peolauale.

Related Posts with Thumbnails