neljapäev, 28. juuni 2007

Tarretisega täidetud muretaigna korvikesed

Korvikeste taigen

200 g võid
1 dl suhkrut
2 muna
6 dl jahu
0,25 tl soola

Või vahustada suhkruga, lisa üks muna, vahusta läbi, siis teine muna, vahusta läbi, lõpuks lisa jahu ja sool, vahusta läbi. Kui kohe tegema ei hakka, panna vahepeal külmkappi, et taigen liiga vedelaks ei sulaks.
Kata vormi põhi ja küljed õhukese ühtlase taignakihiga.

Tegin seekord väikeste pesadega muffinipannis. Korvikesed tulid sealt väga hästi välja.

Küpsetasin 200-kraadises ahjus kuni muutuvad kollakas-pruuniks (umbes 10 min).

Korvikesed võib juba mitu päeva varem valmis küpsetada ja säilitada enne täitmist toatemperatuuril.

Täitsin valmis korvikesed väikeste maasikatega ja valasin ettevaatlikult korvikestesse maasikate peale, valgub ka maasikate alla, ei pea eraldi maasikaid tõstma.


Tarretis:
1,5 dl vedelikku (magusat mahla, morssi, punast kompotivedelikku)
2 tl zelatiini
8 tl vett zelatiini paisutamiseks


Panin zelatiini veega paisuma, viie minuti pärast sulatasin mikrolaineahjus 15 sekundit soojendades. Saadud vedeliku segasin tarretisevedelikuga, kuna mul juba mahlad otsas, segasin tarretise tüüpi mustsõstramoosi 2 tl veidi vähem kui 1,5 dl veega kuni lahustus ühtlaseks joogiks. Panin külmkappi tarduma.


Valasin tarretise üsna vedelana korvikestesse. Korvikesed ei muutunud ka järgmiseks päevaks pehmeks, vedelikku välja ei jooksnud.

Serveerimisel kaunistasin vahukoorega.

Tarretisega korvikesed on mu ema "firmaroog" olnud nii kaua kui ma mäletan, alati on kaunistanud nad meie pidulaudu. Tema teeb küll selliste veidi suuremate vormidega kui mina (alloleval pildil). Olen katsetanud paar korda ka nende vormidega, aga selle taignaga ei õnnestu mul suurtes vormides tegemine. Väiksemate sakiliste vormidega õnnestub ideaalselt, aga nendes suurtes jääb korvike põhja külge kinni ka vaatamata eelnevale vormi määrimisele.




Laste sünnipäevaks etgin sellise korvikestega rongi.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails