Koostis:
3 pakki eesti küpsiseid
500 g maasikaid
400 g kohupiimapastat
200 g lehmakese kompvekke
4 spl suhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
4 dl 4 spl suhkruga vahustatud vahukoort
Kaunistamiseks:
2 dl vahukoort vahustatud 2 spl suhkruga
maasikaid (500 g)
Tarretis:
1 tl zelatiini
4 tl vett
1 dl tarretisevedelikku (mahla, morssi, kompotivedelikku)
Küpsised purustada (tegin köögikombainiga), sinna lisada tükeldatud kompvekid.
Kohupiimapasta segada suhkru ja vaniljesuhkruga ja seejärel vahukoorega. Kohupiima-vahukooresegu ja maasikad lisada küpsistele, segada kõik läbi ja valada toidukilega vooderdatud suurde kaussi. Suruda tihedalt kaussi, jätta järgmise päevani külmkappi seisma.
Järgmisel päeval kallata kook serveerimisalusele, katta pealt ja külgedelt vahukoorega, millele laduda poolitatud maasikad.
Tarretise tegemiseks panin zelatiini veega paisuma, viie minuti pärast sulatasin mikrolaineahjus 10 sekundit soojendades. Saadud vedeliku segasin tarretisevedelikuga, kuna mul juba mahlad otsas, segasin tarretise tüüpi mustsõstra moosi 1 tl 1 dl veega kuni lahustus ühtlaseks joogiks. Panin külmkappi. Kui tarretis hakkab juba klimpjaks muutuma, nii et ei ole enam vedelik, ega ka kõva tarretis, siis on õige aeg tõsta ettevaatlikult lusikaga marjadele, nii et tarretis marjade pealt maha ei jookse.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar