Põhi:
200 g shokolaadi präänikuid (võib kasutada küpsiseid)
4 spl vett
Kate:
4 muna
0,5 kg kohupiima
5 dl toorjuustu (panin enda tehtud vt isetehtud toiduained: toorjuust)
5 spl jahu
2,5 dl suhkruga kondenspiima (tegin ise, vt isetehtud toiduained: kondenspiim)
3 spl sidrunist pigistatud mahla
Põhja jaoks purustasin köögikombainis väiksemateks tükkideks tehtud präänikud, lisasin vee ja segasin köögikombainis läbi. Katsin sellega küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi põhja.
Katte tegemiseks vahustasin mikseriga natuke toorjuustu, siis lisasin kondenspiima ja sidrunimahla, vahustasin koos. Munavalged vahustasin kõvaks vahuks, munakollaseid vahustasin ka natuke.
Munakollastele lisasin kohupiima ja jahu. Need omakorda lisasin toorjuustu-kondenspiimasegule. Lõpuks segasin sinna juurde munavalgevahu.
Valasin katte põhjale ja panin kuuma 160 kraadisesse ahju keskmisesse vahesse küpsema 1 tunniks.
Küpsenud koogil lasta jahtuda ja panna siis külmkappi järgmise päevani või nii kaua kuni jätkub kannatust oodata. Minul oli külmkapis 3 tundi.
Jälle natuke teistmoodi kook, aga väga hea! Maitselt on tunda, et see on kohupiimakook, aga et seal on midagi veel sees. Tegin tavalise kohupiimaga, kook tuli üsna pehme, sõime lusikaga, kuigi püsis ilusti püsti, kohupiimapastaga tehes tuleks ilmselt veel kreemjam maitse.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar