teisipäev, 12. juuni 2007

Valetrühvlid




2,5 dl paksu suhkruga kondenspiima (tegin ise, vt isetehtud toiduained - kondenspiim)

3,5 dl präänikuid (võib asendada küpsistega)

3 tl mõrudat kakaopulbrit

veeretamiseks mõrudat kakaopulbrit
Pudistasin präänikud, segasin präänikupuru kakaoga ja siis kondenspiimaga.
Tekib üsna kleepuv mass, millest tuleks teha väikesed pallid ja neid siis kakaopulbris veeretada. Valmis kommid panna külmkappi, kus nad lähevad pealt üsna kõvaks ja tugevaks.

Päris head kommid tulid!

Märkusena ütlen, et tavaliselt teen kondenspiima 1l piima ja 300 g suhkrut. Seekord aga tegin lastele komme, siis pannakse 1 l kohta 500 g suhkrut ja siis mul tekkis mõte katsetada selliseid komme. 500 g suhkruga on natuke liiga magus. Kui teha 300 g suhkruga kondenspiima, siis ma loodan, et 3 tl kakaopulbriga ei tule mõrud, kes kavatseb neid komme teha, võiks panna esialgu 2 tl ja siis proovida, kas on vaja juurde panna.

5 kommentaari:

Evelin ütles ...

päris huvitav! mulle meeldib eriti idee kasutada präänikuid. ise proovisin ükskord kondenspiima baasil teha rummitrühvleid - magusad, aga mõnusad.

aga minu haiglaselt tähelepanelik keelevaist ütleb, et mõru käändub mõru-mõru-mõru:) (nagu vilu ja nüri)

Anonüümne ütles ...

Äratundmisrõõm... Me nimetasime neid väikseid junnikesi lapsena "karukakaks". Ja lisasime oma retsepti järgi ka veidike sidrunhapet, et seda magusust balansseerida. Jube head olid. Peaks lausa proovima nüüdki.

Anonüümne ütles ...

Ei tea, kas ma sain millestki valesti aru, aga minul küll korralikud, tahked kommid välja ei tulnud. Hoopis mingid üsna lödid, vormitud ja väga pehmed kuhilad, mis lihtsalt laiali vajuvad. Külmkapis hoidmisest ei olnud ka üldse mingit kasu.

Tegin ise kondenspiima, 300 g suhkrut liitri piima kohta, kuna siin oli öeldud, et 500 g suhkruga tulevad kommid liiga magusad. Võib-olla oli siis kondenspiim liiga vedel. Oli muidu sellise tavalise kondenspiima konsistentsiga.

Präänikuid panin rohkem kui retseptis öeldud, palju rohkem, kuna see mass oli ikka üsna vedel. Panin ligi kaks korda rohkem präänikuid, aga kui oleks veel olnud, siis oleks rohkemgi pannud.

Nii et ma ei tea, milles asi, kui seda retsepti uskuda, siis oleks kõik pidanud priima tulema, aga kahjuks ei tulnud.

Maitse on sellel massil päris hea, aga samas ei midagi erilist.

Tahtsin nende maiustustega sõpra üllatada, nii et ausalt öeldes olen nüüd natuke pettunud.

Pille-Riin

Sille ütles ...

Väga kurb kuulda, et asi ebaõnnestus. Kas sa kasutasid kondenspiima kohe peale keetmist? Kondenspiim muutub seistes, jahtudes tunduvalt paksemaks ja mida kauem keeta, seda paksemaks muutub. Minu kondenspiim oli ilmselt nii paks nagu paks 20% hapukoor. Arvatavasti oli kondenspiim liiga vedel.

Anonüümne ütles ...

Nojah, oli küll kahju, aga mis seal ikka.

Kondenspiimal lasin küll külmas seista, aga ju see siis oli tõesti liiga vedel nende kommide jaoks. Hapukoore paksusega see küll ei olnud, vaid sellise tavalise kondenspiima paksusega. Võib-olla oleks pidanud kauem keetma või siis rohkem suhkrut lisama.

Pille-Riin

Related Posts with Thumbnails