Kuna kevad käes, aga minul veel palju külmutatud musti sõstraid alles, proovin teha magustoite, kus saaks võimalikult palju marju ära kasutada.
Purustasin köögikombainis 7,5 dl külmutatud musti sõstraid (mõistlikum oleks vähem panna). Külmunud marjade purustamine tekitab päris kohutava müra, aga enne sulatatada ka ei soovita. Tekib selline kuiva välimusega puru, millele lisasin 5 spl suhkrut, segasin köögikombainis veelkord läbi.
Vahustasin 4 dl vahukoort 4 spl suhkruga ja segasin purustatud marjadega. Tõstsin kaussidega.
Väga mõnus ja tervislik magustoit, natuke hapukas! Süüa kohe, kui marjad ära sulavad, muutuvad nad tunduvalt hapumaks!
Nüüd kui ma proovisin seda magustoitu, milles marjad olid juba sulanud, tekkis mul mõte kõik see segu segada kohupiimapastaga, see mahendaks musta sõstra kangust. Sellest tuleks ka kindlasti väga hea magustoit, aga kahjuks ei ole mul praegu kodus kohupiimapastat, et seda järgi proovida.
Mustsõstrad tekitavad küll natuke kange maitse, aga kui mõelda sellele kui palju vitamiine sealt saab...
Arvan, et sõstrate asemel maasikatega tehes võib see magustoit veel eriti maitsev olla.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar