kolmapäev, 13. juuni 2007

Miniguljash

Panin sellise nime, kuna lõikan liha väikesteks kuubikuteks, ühest guljashikuubikust saan ikka päris mitu väikest kuubikut. Ei ole proovinud suurtest guljashikuubikutest, mida turul müüakse, kastet teha, ei kujuta ette kui kaua võib minna aega nende pehmenemiseni, väikesed tükikesedki hauduvad umbes 1,5 tundi kuni pehmeks saavad.

500 g guljashiliha
2 sibulat
2-3 spl tomatipastat (ei mäleta, kas panin 2 või 3)
2 tl soola
peenpipart
2 spl hapukoort
1,5 l vett
4 spl jahu

Lihatükikesed praadida õlisel pannil pruuniks, natuke enne liha pruunistumist lisada sibulatükikesed, praadida läbi, siis lisada lihale natuke soola ja pipart, (maitseaineid), tomatipasta, kuumutada läbi, seejärel lisada veega segatud jahu. Kuumutada keemiseni ja hautada vaiksel kuumusel pehmeks. Vahepeal lisada soola, lõpus hapukoort, lasta korraks keema ja ongi valmis.

2 kommentaari:

kadi ütles ...

Äkki kui tomatipasta alles hiljem lisada, saaks kiiremini valmis? Mitmes kohas öeldakse ju, et tomati tõttu asjad küpsevad aeglasemalt.

NB! Fantastiline blog. Olen alles algaja kokk ja huviga loen. Ootan millal ahju saan, et siis siit saadud ideid ja retsepte katsetada.

Kui üles kasvasin siis meil väga paljusid tavalisi toite ei tehtud (ebatavalisi ka mitte, lihtsalt paar klassikat) nii et mis teiste jaoks vana ja igav on minu jaoks kõik nii põnev! :) Nii hea siit õppida.

Anonüümne ütles ...

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:Ap5xQ3Tz8fcJ:www.omaklubi.net/t1456-guljass+&cd=1&hl=et&ct=clnk&gl=ee&client=firefox-a
*
Võtan seda proovida teha...

Related Posts with Thumbnails