reede, 15. juuni 2007

Liha ja juustuga täidetud kartulid

Väga maitsev söök tuli!

Panin koorega kartulid keema, lisasin 2 spl soola, keetsin pehmeks.
Jahtunult koorisin, laiema külje peale tegin melonilusikaga augu, nii et kartulipallike tuli kartuli seest välja. Neid selles toidus ei kasutanud.

Lõikasin sellise lihatüki (300-400 g) väikesteks kuubikuteks. Praadisin õlisel pannil pruuniks, natuke varem lisasin kaks väikesteks tükkideks lõigatud sibulat ja 1 tl soola. Kui liha ja sibulad olid pruunid, lisasin pannile 1,5 dl vett ja hautasin kaane all lihakuubikud täitsa pehmeks nii et pannile vett ei jäänud, kõik oli ära aurustunud, selleks kulus üle poole tunni.
Igale kartulile panin süvendisse mõne lihakuubiku (kartulid olid hästi väikesed) ja sinna peale toorjuustu-riivjuustu soolaga maitsestatud segu. Selleks võtsin 1,25 dl toorjuustu (tegin ise, vt isetehtud toiduained: toorjuust) ja 1,25 dl riivjuustu, lisasin soola. Eraldi kartulitesse soola ei raputanud.
Panin 200 kraadisesse kuuma ahju, küpsetasin keskmises vahes 20 minutit, kartulid läksid alt ja pealt veidi pruunikaks.
Proovisin ka natuke teistsuguse täidisega kartuleid, lihakuubikutele panin väikesed tomatitükid ja sinna peale riivjuustu. Riivjuustu võiks siiski segada toorjuustu või hapukoorega, siis jääb ilusam ja juust on sulanud ja pehme. Ainult riivjuustuga kuivavad juusturibad kõvaks.


Lisandiks tegin värske kurgi-hapukoore kastet - kurgi lõikasin väikesteks tükkideks, valasin peale palju hapukoort, maitsestasin soolaga. Kes kaloreid loeb, saab hapukoore asendada maitsesatmata jogurtiga.

Esimesed kartulid olid ka külmalt head, teisi ma ise ei proovinud.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ei jõua ära imestada kõike, mida teed. Oled üks hiiglama vahva kokk. Olen palju põnevaid ideid ja tarkusi siit saanud. Jätka samas vaimus!

Ssille ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Ssille ütles ...

Aitäh! :)

Related Posts with Thumbnails