esmaspäev, 25. juuni 2007

Šašlõkk äädikamarinaadis


1 kg liha (oleksin kasutanud guljashiliha, aga kuna enne jaanipäeva oli sellest kaubast suur puudus, lõigati mulle turul sea kintsulihast sobivad tükid).
2 tl soola
1 tl suhkrut
1/4 tl musta peenpipart
0,5 l vett
2 tl äädikat
5 sibulat
Lisasin vette soola, pipart, äädikat, liha ja sibularattad, segasin läbi, katsin kaanega ja jätsin järgmise päevani külmkappi marineerima. Hoidsin 24 tundi.
Lihatükid ja sibularattad panna tihedalt üksteise kõrvale grillvarda otsa. Täpsemat grillimise õpetust kahjuks ei oska anda, sest ma ise ei grillinud ja ei olnud aega ka täpselt ajaliselt kõike jälgida ja fikseerida, aga umbes tund aega kulus liha valmimiseks.
Kui enne olin lugenud interneti kommentaare, milles hoiatati äädikamarinaadi eest, et pidi liha kuivaks tegema, siis lükkan ümber need väited, sest tegin samast lihatükist lõigatud lihast nii äädikamarinaadi kui ka keefirimarinaadiga ja äädikaga tehtud liha tuli palju mahlasem, lihatüki sees lausa oli liha küpsenud vedelik, väga hea, seevastu keefirimarinaadis tehtud liha oli tunduvalt kuivem ja tuimem!!!
Selle retsepti järgi tehes tuli maheda maitsega liha, väga hea. Teinekord prooviksin sinna panna peenpipra asemel shashlõki maitseainet, sest keefirimarinaadiga tehes lisasin just seda ja tuli maitse poolest väga hea, tunduvalt maitsekam kui see, kuigi ka äädikamarinaadis oli lihtne ja hea rahulik maitse, sobib neile, kes väga intensiivset maitset ei taha.

8 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Mis puutub grillimisse, siis soovitan alguses pruuniks grillida (kasvõi väikse leegiga) või siis kohe alguses toppida grillliha koos lisanditega fooliumisse, siis grillipeale. Lasta teda nt 40-45min ja siis võtta foolium ära ja lasta pruuniks. Siis jääb eriti mahlakas ja hea liha, kui aga pruuniks mitte lasta, jääb veidi tooreks (maitse poolest mitte, küll aga nätsutad liha kaua).

Anonüümne ütles ...

Julgen soovitada üht nippi:
pool äädikamarinaadi segada poole keefirimarinaadiga
ideaalne kooslus ja maitse.
mul ämm teeb nii juba mitmendat aastat ja kordagi pole pidanud veel pettuma

Anonüümne ütles ...

Aga omamahlas liha tuleb veel mahlasem kui 22dikamarinaadis tehtud..

Anonüümne ütles ...

sashlõkk on see sõna

Anonüümne ütles ...

Šašlõkk, mitte sashlõkk ega shashlõkk - siin on kirjas LINK.

Ssille ütles ...

Š tähe eesti keelne vaste on sh, järelikult šašlõkki võib kirjutada ka shashlõkk, nagu mul on kirjutatud.

teravkeel ütles ...

Š on täieõiguslik eestikeelse tähestiku täht nagu ka C jne. Seda ei asendata. C asemel ka K ei kasutata. Seega vajutatase klaviatuuril AltGr+S ja sisestatakse Š.
SH kasutatakse vaid võõrkeelse klaviatuuriga, millel pole mugavat viisi Š sisestamiseks. Käsikirjas alati Š ja mitte kunagi selle asemel SH.

Anonüümne ütles ...

Mis vahet seal on kuidas ta seda oma blogis kirjutab. Selle asemel, et sobrad olla on eestlased uhed vastikud torisejad.

Related Posts with Thumbnails