pühapäev, 23. november 2008

Porgandi-toorjuustukook rosinatega

Retsepti sain raamatust "Koogid. 1001 klassikalist retsepti kogu maailmast", muutsin vähesel määral.


Põhi:
pool pakki pruune küpsiseid
50 g sulatatud võid

Küpsised purustada köögikombainis peeneks, siis lisada sulatatud või, segada ühtlaseks massiks, mis laotada küpsetuspaberiga kaetud ümmarguse lahtikäiva koogivormi põhja. Küpsetada 175-kraadises ahjus 8-10 minutit.

Kate:
600 g toorjuustu (kasutasin isetehtud toorjuustu: http://toidupildid.blogspot.com/2007/04/isetehtud-toorjuust.html
1 dl suhkurt
4 muna
2,5 dl väga peeneks riivitud porgandit
1 dl jahu
1 dl rosinaid
1 spl sidrunimahla
0,5 tl kaneeli
Toorjuust ja suhkur mikserdada omavahel läbi. Isetehtud toorjuustu puhul pole vahustamine oluline, kuigi pole ise poes müüdavast toorjuustust ühtki kooki teinud, olen lugenud, et mascarponet tuleb vahustada korralikult.
Toorjuustu-suhkrusegusse lisada ükshaaval munad, üks lisada, vahustada läbi, siis järgmine jne. Toorjuustusegusse lisada riivitud porgandid, jahu, rosinad, kaneel, sidrunimahl. Mikserdada või segada läbi ja valada eelküpsetatud koogipõhjale.
Küpsetada kõike koos veel 45 minutit 175-kraadises ahjus.
Hoida 6 tundi peale küpsetamist ja jahtumist külmkapis.
Soojana halb, külmkapis peale mitmetunnist seismist aga hea!
Porgandi maitset ei tundnud, küll aga olid tunda väiksed riivitud porgandi tükid, mis koogi sees tundusid süües kookoshelvestena.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails