kolmapäev, 26. november 2008

Maitsvad küpsised kartulipudrust

Siin on teised küpsised, mis ma kartulipudrust tegin, kuna eelmised http://toidupildid.blogspot.com/2008/11/suupistepulgad-kartulipudrust.html söödi ära ja putru oli veel üle, kuid ei tahtnud samasuguseid teha, mõtlesin, et kasutan võimalust ja katsetan midagi uut ja nii ma siis suurendasin kartulipudru kogust ja tulemuseks olid veel paremad küpsised kui eelmised. Kui kõrgemal kuumusel pruuniks küpsetada, siis on pealt krõbedad nagu parankad, aga seest on pehmed ja üsna maitserohked, sobivad ka suupisteks.




4 dl ehk 380 g kartuliputru- või püreed
4 dl jahu
50 g võid
3/4 tl soola
2 muna
1 tl küüslaugusoola
1 tl paprikapulbrit
Või vahustasin soolaga köögikombainis, lisasin ühe muna, vahustasin läbi, siis lisasin teise muna, kartulipudru ja maitseainetega segatud jahu, segasin köögikombainis ühtlaseks tainaks.
Tainas jäi vedelamat sorti.
Panin taigna tordipritsi ja lasin sellest läbi tähe kujulise otsiku kahesuguseid küpsiseid, pulkade puhul jõnksutasin tordipritsist sik-sakiliselt.
Esimest pannitäit küpsetasin 200-kraadise ahju keskmises vahes 18 minutit, neist 12 minutit keskel ja 6 minutit ülemises vahes, kuid küpsised jäid heledaks.
Teise pannitäie küpsetasin 225-kraadise ahju keskmises vahes, 11 minutit keskel ja 6 minutit üleval ja tulemuseks olid sellised pruunid kenad ja maitsvad küpsised.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails