3 muna
1 dl suhkurt
3 dl peenelt riivitud porgandit
2 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 spl kakaopulbrit
Munakollased vahustada suhkruga heledaks vahuks, munavalged vahustada tugevaks vahuks. Jahu segada küpsetuspulbri ja kakaopulbriga. Munakollasevahule lisada riivitud porgandid, jahusegu ja lõpuks ettevaatlikult segades munavalgevaht.
Tainas laotada küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, küpsetada eelkuumutatud 200-kraadise ahju keskmises vahes 10 minutit.
Täidis:
200 g kohupiimapastat
3 spl suhkrut
1 dl paksu jõhvikakisselli
Kõik koostisained segada omavahel. Kiselli lisamise eelis võrreldes mahlaga on see, et mahl muudab kohupiimakreemi vedelaks, paks kissell seda ei tee.
Jõhvikakissell rullbiskviidi täidisesse:
1,25 dl jõhvikaid
1,5 spl suhkrut
0,5 dl vett
1,5 spl suhkrut
0,5 dl vett
Keetsin jõhvikaid vee ja suhkruga 20 minutit kuni vedelik oli peaaegu kadunud, siis ajasin jõhvikad läbi sõela. Sain 0,75 dl jõhvikapüreed, sinna lisasin
1 spl suhkrut
1 dl vett
1 tl tärklist
2 tl vett tärklise lahustamiseks
Lasin jõhvikapüree vee ja suhkruga keema ja lisasin segades veega segatud tärklise, kuumutasin paksenemiseni. Veidi jahtunud kisselli lisasin kohupiimapastale.
Täidisekreemi laotasin jahtunud rullbiskviidile, jättes äärtest tühjaks. Keerasin rulli, jättes liitekoha allapoole.
Peale tunniajast seismist külmkapis, lõikasin viiludeks.
Väga maitsev ja tervislik!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar