esmaspäev, 3. november 2008

Porgandirullbiskviit


Ma olen viimastel nädalatel porgandilainel ja katsetan erinevaid porgandit sisaldavaid küpsetisi, see siin on minu retsept.

Rullbiskviit:


3 muna
1 dl suhkrut
3 dl peenelt riivitud toorest porgandit
2 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl kaneeli


Vahusta munavalged kõvaks vahuks. Munakollased vahusta suhkruga heledaks vahuks. Munakollasevahule lisa küpsetuspulbri ja kaneeliga segatud jahu ja peenelt riivitud porgandid ning munavalgevaht. Sega ettevaatlikult kõik segamini, pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, küpseta 200-kraadise ahju keskmises vahes 10 minutit.


Pane lauale puhas ahjuplaadi suurune küpsetuspaberitükk. Tõsta küpsetuspaberiga rullbiskviit laual oleva küpsetuspaberi kohale ja aseta see paberile nii, et rullbiskviidi pool jääb vastu küpsetuspaberit. Siis hakka ettevaatalikult, vajadusel noa abil rullbiskviiti küpsetuspaberi küljest lahti võtma. Kui saad küpsetuspaberi koogi küljest lahti, tee kraani all käega vett paberile pannes küpsetuspaber märjaks ja pane märg paberi pool vastu rullbiskviiti, siis ei lähe rullbiskviit kõvaks ja seda saab jahtunult kenasti rulli keerata.

Täidis:

200 g kohupiimapastat
100 g peenelt riivitud toorest porgandit
2 spl suhkrut
Sega kõik kokku.
Kata täiesti jahtunud rullbiskviit täidisekreemiga, nii et äärtest jääb ilma täidiseta. Keera küpsetuspaberi abil rulli, jäta liitekoht alla, paki küpsetuspaberisse ja hoia umbes 1 tund enne lahti lõikamist külmkapis.
Minu arvates väga maitsev ja tervislik! Porgandikoogid on hea võimalus sööta ka nendele lastele köögivilju, kes muidu neist midagi kuulda ei taha.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Väga hea rullbiskviit

Related Posts with Thumbnails