neljapäev, 6. november 2008

Kamar tarretises

Nami-Nami kooskokkamises on seekord teemaks: "RUPSKID, SUBPRODUKTID, SISEELUNDID JA TOIDUD NENDEST" http://www.nami-nami.ee/foorum/viewtopic.php?id=2364&p=1, siis see oli hea põhjus teha esmakordselt kamarat tarretises, seni olin seda näinud vaid poeletil, sellist retsepti kuskilt ei olnud leida.

1,7 kg kamarat (võimalikult ilma rasvata, kui on rasvakihiga, siis tuleks see eemaldada)
2,5 l vett
1 spl soola
5 tera pipart
1 loorber
1 suur punane sibul
1 tl sinepit
Kõigepealt panin kamarad veega keema, kui olid paar minutit keenud, valasin vee ära, pesin kamarad puhtaks ja panin uue veega keema, sinna lisasin eelpool kirjas olevad maitseained.
Keetsin 2,5 tundi, siis proovisin vedelikku ja kamarat, ning kuna oli maitsetu ja mage,
lisasin
2 tl peensoola,
5 hästi väikest porgandit
1 petersellijuur
lusikaotsaga musta peenpipart
ja keetsin veel pool tundi.
Keetmisaega arvestades tuleks vaadata pehmust, minul läksid selle aja peale enamus kamaratest juba katki, kuid üks kamaratükk jäi täiesti kõvaks, selle jätsin tarretisest välja.
Pehmed kamaratükid tõstsin vormidesse (ristküliku kujuline keekisvorm ja ümmargune laia põhjaga kauss). Kuna mul puudusid igasugused teadmised sellest, kuidas kamarat peaks vormi panema, panin sisetunde järgi ja sättisin nii, et pealmiseks kihiks oleks kamara väliskülg. Vahele panin mõne keedetud porgandi.
Keeduvedeliku kurnasin läbi sõela ja valasin vormi kamaratükkidele. Panin külmkappi tarretuma (hoidsin üle öö).
Kausis oleva tarretise keerasin teistpidi kausist välja, keeksivormist lõikasin ühe tüki vormi äärtest lahti ja tõstsin välja teistpidi taldrikule.

Tarretis tuli päris tugev.
Päris maitsev leivakate oli, lisandiks võib peale määrida ka mädarõigast.

3 kommentaari:

Pille ütles ...

Tõesti väga huvitav retsept! Aitäh kaasalöömise eest, Sille!

Anonüümne ütles ...

Väga isuäratav. Ise ostan seda toodet pidevalt Leola poest. Nüüd saan tänu sinu õpetusele ka ise teha :) Aga kus kohast sa seda kamarat saad (kas seda müüakse eraldi niimoodi kuskil)?

Sille ütles ...

Turul toore liha osakonnas Oskari letis müüakse kamarat, enamasti on seal ilusad suured tükid, millest proovisin teha ka rulaadi: http://toidupildid.blogspot.com/2008/10/kamararulaad.html.
Kamarat müüakse ka mujal, aga seal on kõige rasvavabamad kamarad, millel on masinaga rasv eemaldatud. Olen näinud Leola poes müüdavat toodet, aga minu jaoks vaadates tundub see väga suure rasvakihiga.

Related Posts with Thumbnails