teisipäev, 4. november 2008

Porgandipõhjaga kohupiima-jõhvikatäidisega pisarakook


Juhtusin internetis retsepti otsides Toidutare retseptivõistluse retseptide peale. Seal oli retsept nimega "pisarates rabarberi-porgandikook", minul tekkis seda lugedes mõte teha jõhvikatäidisega kook.


Tulemus oli väga maitsev! See on kook, mis võib uhkusega ka pidulauda kaunistada, porgandi osalus koogis võib koogi maitsjale teadmata jääda, sest koogi maitsest seda ei oskaks arvata.
Lisades põhja taignasse piparkoogimaitseainet, saaks väga maitsva jõuluhõngulise koogi.


Põhi:


2 munakollast
1 muna
3 spl suhkrut
2 dl peenelt riivitud porgandeid
1,5 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl kaneeli
50 ml õli
Munakollased ja muna vahustada suhkruga läbi, lisada riivitud porgand, küpsetuspulbri ja kaneeliga segatud jahu ning õli. Taigen laotada küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (tuleb väga õhuke kiht). Küpsetada 175-kraadise eelkuumutatud ahju keskmises vahes 10 minutit, seejärel katta pool põhja munavalgevahuga ja küpsetada veel 10 minutit. Valmis põhi lõigata munavalgepiiri juurest pooleks. Ilma munavalgeta põhi panna kandikule ja katta kohupiima-jõhvikatäidisega. Täidise peale tõsta munavalgekattega põhi ja jätta pisaraid ootama.
Kate:
2 munavalget
1 dl suhkrut
Munavalged vahustada tugevaks vahuks, lõpus lisada suhkur ja vahustada koos läbi.

Täidis - jõhvikakisselli-kohupiimakreem:
1,25 dl jõhvikaid
1,5 spl suhkrut
0,5 dl vett
Keetsin jõhvikaid vee ja suhkruga 20 minutit kuni vedelik oli peaaegu kadunud, siis ajasin jõhvikad läbi sõela. Sain 0,75 dl jõhvikapüreed, sinna lisasin
1 spl suhkrut
1 dl vett
1 tl tärklist
2 tl vett tärklise lahustamiseks
Lasin jõhvikapüree vee ja suhkruga keema ja lisasin segades veega segatud tärklise, kuumutasin paksenemiseni. Veidi jahtunud kisselli lisasin kohupiimapastale
200 g kohupiimapastat
3 spl suhkrut

Loomulikult võib täidist ka lihtsamalt teha, lisades kohupiimapastale mahla või moosi.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails