laupäev, 15. november 2008

Lihapalli-köögivilja-pastavorm



Retsepti leidsin Soolatera sarjas ilmunud raamatust"Paeluvad pastad".

Lihapalli-köögivilja-pastavormi retsept:

400 g keedetud pastat (soovitan eelistada väiksemat sorti kui minul pildil näha on!)
400 g hakklihast tehtud lihapalle
2 paprikat
1 porru
2 porgandit
1 dl kohvikoort
praadimiseks õli
soola
Keeda pastatoodet soolaga maitsestatud vees, kurna ja loputa läbi ning pane nõrguma.
Passeeri (kuumuta)porgandit, porrut ja paprikat väheses õlis, lisa veidi soola. Kui köögiviljad on poolpehmed lisa kohvikoor, kuumuta keemiseni ja võta tulelt.
Lihapallid:
400 g hakkliha
3 viilu saia
0,75-1 tl soola
peenpipart
1 muna
1 väike sibul
paneerimiseks riivsaia

Sega hakkliha leotatud saiaga, lisa sibul, sool, muna, pipar, sega korralikult läbi, vormi väikesed pallid, paneeri riivsaias ja prae õlisel pilldipannil mõlemalt poolt pruuniks.

Kaste:
5 muna
1,5 dl kohvikoort
0,5 tl soola
Klopi munad kahvliga lahti, lisa kohvikoor ja sool. Vala kaste ühtlaselt pealmisele makaronikihile.



Enne toidu valmimist peale panekuks:
150 g ehk 3 dl riivjuustu
Riivjuust raputada peaaegu valmis toidule ja panna kõvema kuumusega veel 10 minutiks ahju kuni on pealt kauni värvuse saavutanud.


Tegin seda toitu vormis, mille seest mõõdetud mõhjamõõdud on 30 * 23 cm. Panin küpsetuspaberiga kaetud kandilisse vormi:
Vormi panek:
I kiht - pool makaronidest
II kiht - hakklihapallid
III kiht - köögiviljad
IV kiht - pool makaronidest
V kiht - kaste
VI kiht riivjuust
Vormitoitu küpsetasin 180 kraadise ahju keskmises vahes 30 minutit, siis keerasin kuumuse 250 kraadi peale ja küpsetasin koos juustuga veel 10 minutit.

1 kommentaar:

KARDEMON ütles ...

ma tegin eile makaroni-vormi. ja proovisin teha keetmata makaronidest. täiesti õnnestus! niiet kui pasta kastme sisse jääb, siis polegi vaja niipalju vaeva näha, et makaronid keeta, kurnata, potti ja sõela pesta... :) natuke vaba aega saab sellega küll endale!

Related Posts with Thumbnails