Ma arvan, et kõige parem on neid küpsiseid teha tugeva süstlakujulise tordipritsiga. Kuna mul sellist head tugevat tordipritsi pole, üritasin Tupperware tordipritsiga, mis on vahukoorega kaunistamiseks väga hea, kuid seda tugevat tainast ma sealt läbi suruda ei jõudnud. Siis on mul veel küpsisepress, kuid sellel ei olnud sobivat otsikut, nii ma lõpuks tegin selliselt, et võtsin pildil oleva Tupperware tordipritsi kopsiku ülemise osa koos otsikuga, tõstsin selle tainast täis ja hakkasin sõrmega suruma tainast läbi otsiku pannile. Kuigi see on üsna kummaline viis, oli see minu jaoks ainus võimalus tainas küpsise kujul pannile saada.
Küpsetasin 200-kraadises ahju keskmises vahes 12 minutit.
Nagu pildil näha, panin ma küpsised üsna tihedate vahedega, aga üksteise külge ei küpsenud, nad ei paisu suuremaks, ega vaju laiali. Esimesel pildil on esimene pannitäis enne küpsetamist, teisel pildil on teine pannitäis küpsetatult, kus julgesin juba üsna tihedalt küpsiseid panna.
Head küpsised, mäletan neid lapsepõlvest.
4 kommentaari:
Kui tordipritsi pole siis kas kuidagi muude käepärast olevate vahenditega saaks ka neid küpsiseid pannile?
Võid ju lusikaga panna, aga siis nad ei jää nii ilusa kujuga. Mõni kasutab tordipritsi asemel kilekotti, millelt lõikab nurga ära. Võid proovida, aga kardan, et selline paks tainas lõhub kilekoti augu liiga suureks.
minul polnud köögikombaini kuskilt v6tta, vb sellepärast oli ehk ka taigen liiga vedel ja kippus pannil kuidagi lamedaks vajuma. et ei saanud piisavalt vahtu, v6i oli v6i liiga vedel. 12 minutit oli ka liiga palju. aga maitse oli k6igist ebak6ladest hoolimata hea :)
Tegin ka hiljuti tolle retsepti järgi küpsiseid ja oli sama mure et ahjus vajusid ära lapikuks ja ümmarguseks. Muidu olid imehead, eriti jahtunult. :)
Postita kommentaar