Retsepti idee pärineb suurest raamatust "Koogid", muutsin retsepti oluliselt, samuti tegin kahe värvi asemel kolm.
Põhi:
Põhi:
3,5 dl jahu
3 spl suhkrut
1/4 tl soola
80 g võid
2 spl külma vett
Või vahustada suhkruga, lisada jahu, sool ja vesi, segada ühtlaseks (kasutasin selleks köögikombaini). Laota taigen küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi ja küpseta eelkuumutatud 175-kraadises ahjus 15 minutit. Lase põhjal jahtuda.
Kate:
100 g tumedat shokolaadi
80 g valget shokolaadi (võib asendada tumeda shokolaadiga)
800 g toorjuustu - kasutasin ise tehtud toorjuustu, vt. http://toidupildid.blogspot.com/2007/04/isetehtud-toorjuust.html
2,5 dl suhkrut
5 suurt muna
3 spl jahu
5 dl vaarikaid ehk 2 dl vaarika püreed
Sulata shokolaadid kuuma vee poti kohal olevas kausis. Sulatasin neid korraga, kuid targem oleks sulatada valget ja pruuni eraldi, kuna valge shokolaad vajab lühemat sulatamise aega ja pikemalt kuumutades hakkab uuesti paksemaks muutuma.
Vahusta toorjuust suhkruga, lisa ükshaaval vahustades munad ja lõpuks jahu.
Jaga saadud toorjuustu-munasegu kolme kaussi.
I kaussi lisa vaarikapüree + 1 spl suhkrut. Selleks aja vaarikad läbi sõela ja sega suhkruga.
II kaussi lisa sulatatud shokolaadid
III kaussi ei lisa midagi
Vala ühe kausi sisu eelküpsetatud põhjale, sinna peale vala vaheldumisi teised 2 katet. Tõmba noaga äärtest keskele kokku, et tekiks marmorjas muster.
Küpseta 175-kraadise ahju keskmises vahes 1 tund ja 20 minutit. Lase vormis täielikult jahtuda, soovitav külmkapis hoida enne vormi äärte eemaldamist.
Jällegi üks hea kook, nagu toorjuustukoogid on!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar