kolmapäev, 20. august 2008

Kaerahelbe-õunavorm


Retsept on Salme Masso "Õunaraamatust"


500 g puhastatud õunu
1 dl rosinaid
4 dl kaerahelbeid
4 dl piima
2 muna
4 spl suhkurt
Puhastatud, kooritud õunad riivida või purustada köögikombainis. Rosinad pesta, segada õuntega.
Piim valada kaerahelvestele, jätta 1 tunniks külma seisma, seejärel lisada suhkruga vahustatud munakollased, lõpuks tugevaks vahuks vahustatud munavalged.
Ahjuvormi põhja panna kaerahelbe-piimasegu, siis õuna-rosinakiht jne. Pealmiseks kihiks jätta kaerahelbekiht.
Küpsetada kaanega kaetult 180 kraadise eelkuumutatud ahju kekmises vahes 45 minutit.


Päris hea ja tervislik söök, rosinad seal sees on asendamatud, neid võiks rohkemgi olla! Isegi mehele, kes muidu kaerahelvestest midagi ei arva, maitses.

4 kommentaari:

Ninataga ütles ...

Ma tegin jälle kokanduse õuduka :( SEE ÕUDUS SIIN!

Ssille ütles ...

Ei ole hullu midagi, lihtsalt teistsugune küpsetis tuli, muud ei midagi. Sellistest möödapanekutest sünnivadki uued retseptid! Tubli oled!

Ninataga ütles ...

Mul õnnestus veel ühe õudusega hakkama saada.
See on aga nii mõnus ja maitsev :D
Panen selle sulle kah siia kirja, nö. möllin autoriõiguse sinu juures :)
AUTORIÕIGUS

Ssille ütles ...

Vastasin sulle sinu blogis.

Related Posts with Thumbnails