reede, 29. august 2008

Õunapallid (õunapontshikud)


Retsepti leidsin Salme Masso "Õunaraamatust", suurendasin suhkru kogust ja asendasin õunamahla piimaga.


500 g puhastatud õunu - panin kuldrenette, väga hapude õunte puhul peaks ilmselt suhkru kogust suurendama (500 g on kooritud, puhastatud suuri õunatükke kuhjaga 1 l plastmassist kannutäis)

300 g jahu
1,5 dl piima (retseptis oli õunamahl või õunavein)
2 muna
noaotsaga soola
5 spl suhkrut
Küpsetamiseks õli.
Puhastatud, kooritud õunad lõigata väikesteks kuubikuteks või purustada köögikombainis väikesteks tükkideks (tulemus on ühtmoodi hea).
Jahu sõelutakse kaussi, lisatakse suhkur, sool, piim ja ühekaupa munad. Lõpuks lisatakse taignale õunatükid, segada läbi ja jätta külmkappi 1 tunniks kaetult seisma (minul oli kannatust ainult 20 minutit hoida).
Potti panna õli. Panin ainult 1 cm kihi ja sellest sain kolm taignakogust küpsetada, ei ole mingit mõtet valada potti suuremat kogust õli. Kui õli on kuum, panna kahe teelusika abil väiksed pallikesed õlisse küpsema. Kui õli oli kuum, vähendasin 6 palli süsteemis olevat kuumust 4-le.
Pildil on alles 5 pallikest pandud, aga tegelikult panin ikka nii palju kui korraga kõrvuti potti mahtus.
Selleks võtta lusikaga tainast ja poti kohal lükata teise lusikaga tainas potti. Kui pallikeste ääred muutuvad pruunikaks, siis on alumine pool pruuniks küopsenud ja on aeg pallid teistpidi keerata ja ka teiselt poolt küpsetada.
Väga head, ei jäänud rasvased! Need väikesed õunu täis pontshikud said kohe meie suurteks lemmikuteks, ega ma muidu ei oleks kolm korda neid kahe päeva jooksul teinud!
Küpsevad kiiresti!

6 kommentaari:

kardemon ütles ...

kindlasti midagi, mida tahaks järgi katsetada!!! maal nii õunapuud kui ka fritüür - äkki järgmisel nädalavahetusel saab ette võetud!

Anonüümne ütles ...

Vot need on ka nuud meie pere lemmikud,head ja lihtne teha.Ole ka edaspidigi nii tubli,su blogi on lemmik!

Kiku ütles ...

kindlasti proovin selle retsepti järgi, tundub nii ahvatlev!

Anonüümne ütles ...

Mitu dl on 300 g jahu?

Ssille ütles ...

Mõõtsin praegu ära, 300 g jahu on 5 dl

Anonüümne ütles ...

Tegin neid, väga head olid :)

Related Posts with Thumbnails