Noorest kabatshokist lõigatud rattad:
Suurema kabatsoki äärtest lõigatud tükid:
Suurema kabatsoki äärtest lõigatud tükid:
Suurematel kabatshokkidel eemaldada koor ja pehme seemnetega sisu. Noorest kabatshokist saab lõigata koos sisuga rattaid, aga suurematel saab külgedelt lõigata sirgeid tükke.
Minul oli 3 umbes 20 cm pikkust kabatshokki,
millede otsast sain lõigata rattaid ja keskmisest osast pidin eemaldama sisu ning kasutama ääri.
Kuigi 3 kabatshokki võib tunduda suur kogus, moodustab keskmine pehme osa, mis tuleb eemaldada, nii suure osa, et ega palju järgi ei jää.
Puhastatud kabatshokitükid panna vette keema ja keeta peaaegu pehmeks. Keeduvette panin 1,5 tl soola. Keetsin umbes 10 minutit, kuni noaga katsudes oli pehme, siis valasin sõelale nõrguma.
Pildil on näha teisel korral tehtud ühest kabatshokist lõigatud tükid.
Tainas:
2 dl jahu
1 tl soola
3 muna
1 dl piima
peenpipart
Taigna tegemiseks vahustada munavalged tugevaks vahuks, munakollased vahustada läbi, lisada jahu, sool, peenpipar ja piim, segada korralikult läbi (tegin mikseriga), siis lisada ettevaatlikult segades munavalgevaht.
Keedetud kabatshokitükid tõsta kordamööda kahvliga taignasse. Kuna tainas on paks, aga kabatshok üsna pehme, nii et taignasse suruda hästi ei saa, siis tõstsin kahvliga tainast kabatshoki tüki peale ja siis kohe kuuma õliga pannile.
Küpsevad väga kiiresti! Praadida mõlemalt poolt pruuniks.
Sellest taignakogusest jätkus täpselt kolme kabatsoki tükkide taignasse kastmiseks.
Sobib serveerida nii ketshupi kui hapukoorega, samuti süüa ilma lisandita või tomatiga.
Tainas jääb mõnus paks, õrn pannkoogine, kokku väga maitsev!
2 kommentaari:
Ma olen sedasi aastaid kabatsoki teinud. Ikka tainas. Lapsed nimetavad seda kabatsok peidus. Muidu nad seda lihtsalt ei söö:P
No näed siis - ühe jaoks uus, teise jaoks vana:)
Postita kommentaar